”Vuonna 2021 Kannus nimettiin Suomen elävimmäksi maaseutumaiseksi kunnaksi.”

Kaupunginjohtaja Niinistö toivoo Kannukseen pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Niitä kun ehtii palvella ketterästi yhdeltä luukulta, ihmiseltä ihmiselle. Kuvassa suokuokka ja Jussi. Taustalla koiraystävällisen kehitysyhtiö YritysKannuksen toimitusjohtaja Jukka Oravainen, yrityskehittäjä Noora Pajala ja Riesa. Kuva: Jorma Ronkainen

Ihminen aina tavattavissa

Keskipohjalaisia on vaikea saada kehumaan itseään. Se pätee etenkin Kannuksessa, Suomen elävimmässä maaseutukaupungissa. Täällä on asiat hyvin, varsinkin muiden mielestä.

Euroissa mitattuna ja asukaslukuun suhteutettuna Keski-Pohjanmaa on Suomen eniten vientituloja tuottava maakunta. Aikansa nyhdettyään täällä saa vastauksen kysymykseen, mistä se voi johtua.

”Onhan tämä muitten mielestä ihan kiva paikka”, arvelee Jukka Oravainen, kehitysyhtiö YritysKannus Oy:n toimitusjohtaja. ”Keskipohjalaisuus on sellaista vahvaa nöyryyttä, johon liittyy kova työnteko. Täällä tehdään kunnolla, eikä pidetä ittestään isoa meteliä. ”

Vai onko sittenkin kysymys minuuteista? Kannuksesta on neljän tunnin junamatka Helsinkiin. Ouluun menee tunti ja neljäkymmentä. Puolen tunnin automatkan säteellä ovat kansainvälinen lentokenttä, kaksi vientisatamaa, Ylivieska, Kalajoki ja Kokkola

Kaupunginjohtaja Jussi Niinistö valittelee työnantajansa vaatimattomia saavutuksia. Vuonna 2021 Kannus nimettiin konsulttiyhtiö Rambollin elävyysvertailussa Suomen elävimmäksi maaseutumaiseksi kunnaksi. Ansionsa asiassa saattoi olla Kitinkankaan monipuolisella virkistysalueella. Viime vuonna Kannuksen uimahalli KitinVapari palkittiin Suomen vuoden vesiliikuntapaikkana.

Omaa häntää ei nosteta silläkään, että Suomen Kennelliitto palkitsi Kannuksen Suomen koiraystävällisin kunta -kisassa. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedun Kannuksen kampuksella sijaitsee yksi maan moderneimmista oppimisympäristöistä. Täällä sitä sanotaan ihmenavetaksi. Paikallisessa lukiossa voi opiskella muun muassa eläinlääketieteellisellä linjalla. Kpedun tiloihin on tulossa koiraurheiluhalli, ja Suomen suurin koirapuisto valmistuu keväällä

On tänne sentään rakenteilla uusi teollisuuskylä. Uusi alakoulukin otetaan käyttöön ensi syksynä. Milläköhän rahalla kannuslaiset sen kaiken maksavat, kun ei velkaakaan ole takavuosina liiemmälti otettu? 

”Onhan meillä se Suomen suurin tuulipuisto”, Jussi Niinistö sanoo varovasti. ”Tai oikeastaan, niitä puistoja on kolme. Aurinkovoimaakin rakennetaan ja biotuotetehdasta suunnitellaan. Lääniä riittää vielä muillekin, vaikka puhdas siirtymä tuo koko seudulle seuraavina vuosina rapiat 6 000 uutta työpaikkaa. Meille saa soittaa.”

Peremmälle!

Miksi Kannukseen?

YritysKannus / Jukka Oravainen
040 778 4262
jukka.oravainen@kannus.fi 


Miksi Kannukseen?

YritysKannus / Noora Pajala
044 4745 237
noora.pajala@kannus.fi 


MiKannuksesta löytyy?

Lue lisää invest-in-Kannus,
tutustu Kannukseen kannusvapaalla.fi,
tule käymään tai soittele! ☎

YritysKannus_vedos1_Tulevaisuuden_yritys_KL_Optio_29.11.2023 (1).pdf